ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Sobre l'ACGIL > Presentació

Presentació

L'Associació Cristiana de Gais i Lesbianes de Catalunya (ACGIL) és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivencies, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.

L'ACGIL és tambe una referència i un testimoniatge viu a la nostra societat, d'una realitat que s'ha de normalitzar, la dels cristians i de les cristianes que estimen persones del seu mateix sexe.

L'ACGIL va néixer l'any 1991 i té personalitat jurídica pròpia. L'associació, sense ànim de lucre, està inscrita en el registre d'associacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 14.238.

Pertany a la Federació Coordinadora Gai-Lesbiana des de la seva creació, juntament amb altres associacions d'àmbit gai i lèsbic.

És membre de la Federacio Catalana d'ONGs pels drets humans: federació que va néixer l'any 1994 i que aplega diverses ONGs que lluiten per la defensa eficaç dels drets humans.

Dóna suport al Fòrum "Vida i Evangeli": encontre anual d'organitzacions eclesials de Catalunya que volen renovar l'Església des de dins, seguint l'esperit del Concili Vaticà II. Aquest fòrum és un espai de diàleg per eixemplar horitzons i intercanviar experiències.

Forma part del Fòrum Europeu de Grups Cristians de Lesbianes i Gais: xarxa creada l'any 1983 que té com a objectiu la normalització de l'homosexualitat en la societat, i especialment al si de totes les Esglésies d'Europa, i és alhora un espai per compartir experiències i diferències de com es viu l'homosexualitat en diferents zones d'Europa.

És signatària de la Carta d'Estocolm: Carta per a la defensa dels drets dels infants.

És part del Consell Municipal de Barcelona. Òrgan consultiu per temes LGTB de la Ciutat de Barcelona entre l'Ajuntament i la societat civil i el col·lectiu.

És integrant fundacional del Consell Nacional LGTB de Catalunya òrgan creat el 2008. El Consell Nacional d’LGTB és un òrgan consultiu creat pel Departament d’Acció Social i Ciutadania com a òrgan d’interlocució permanent del Govern de la Generalitat de Catalunya amb la societat civil.

Vincles relacionats

Associació CRISTIANA de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart