ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Premsa > Detall nota de premsa

Detall nota de premsa

« notes de premsa anteriors

PROJECTE DE LLEI DE REFORMA DEL CODI CIVIL PEL QUE FA AL MATRIMONI HOMOSEXUAL

COMUNICAT DE PREMSA SOBRE EL PROJECTE DE LLEI DE REFORMA DEL CODI CIVIL PEL QUE FA AL MATRIMONI HOMOSEXUAL

26/11/2004 - L’Associació Cristiana de Gais i Lesbianes (ACGIL) aplaudeix i es felicita per la decisió presa pel Govern de l’Estat de presentar al Congrés dels Diputats el projecte de llei que reconeix a les parelles del mateix sexe el dret a contraure matrimoni. Ens felicitem també pels nens i nenes que veuran legalitzada la situació dels seus pares o mares, i per tots aquells que trobin afecte i amor en una d’aquestes noves famílies, a l’igual que en qualsevol família de pares heterosexuals.
Espanya s’ajunta, per tant, a d’altres països europeus que ja han fet aquest pas; fa anys, però, que una majoria de la societat recolza el dret de les parelles del mateix sexe a casar-se.
Com a cristians i cristianes, denunciem la homofòbia rància de certs sectors de l’Església i de la seva institució. Davant d’un panorama molt canviat respecte de fa un any, quan la institució de l’Església Catòlica gaudia d’un govern molt favorable als seus interessos, els seus portaveus mantenen un discurs ple d’insults i de barbaritats sobre aquest projecte de llei i sobre el col•lectiu homosexual, però buit de contingut i d’arguments.
Què aquestes declaracions penoses no amaguin una altra part de l’Església, que dona suport sense reserves al dret al matrimoni per a gais i lesbianes, i que té la mateixa legitimitat que els grups més conservadors!
Què els diputats cristians actuïn de manera cristiana, és a dir segons la seva consciència! En un estat laic no tenen cabuda manaments d’institucions religioses.
Pensem que aquesta llei fa un favor a l’Església que volem construir: per la via legal, ajuda a la normalització de l’homosexualitat a la societat (tot i que queda molta feina per aconseguir la normalització social), i deixa cada dia més sola l’Església amb les seves postures discriminatòries. Això ens ha d’ajudar a provocar el diàleg i el debat al si de l’Església ja que, nosaltres cristians i cristianes gais i lesbianes, volem participar activament i de manera visible en la vida de l’Església i reclamen el reconeixement de les nostres parelles mitjançant cerimònies de benedicció.


Gwénaël Le Moing
President en funcions de l’Associació Cristiana de Gais i Lesbianes (ACGIL)


pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart