ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Premsa > Detall nota de premsa

Detall nota de premsa

« notes de premsa anteriors

ACGIL CONVIDA NOVAMENT LES JERARQUIES VATICANES A LA CONVERSIÓ

L’Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Catalunya (ACGIL) ha seguit amb atenció els debats i la declaració final que el Sínode de Bisbes de l’església catòlica ha celebrat a Roma els darrers dies d’octubre al voltant de la família.

12/11/2015 - L’Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Catalunya (ACGIL) ha seguit amb atenció els debats i la declaració final que el Sínode de Bisbes de l’església catòlica ha celebrat a Roma els darrers dies d’octubre al voltant de la família.

Constatem amb preocupació que tant la majoria de debats com la declaració final es basen en una sèrie de prejudicis que no es recolzen ni en els treballs acadèmics contemporanis sobre interpretació bíblica ni sobre biologia ni antropologia. Com han demostrat abastament un gran nombre d’estudiosos, sembla que les jerarquies de l’església catòlica siguin captives d’una sèrie de conceptes i termes que es van repetint acríticament, sense connexió amb la realitat dels homes i les dones d’avui, i recolzats només en documents oficials del Vaticà, que, a la vegada, segueixen el mateix sistema hermenèutic: l’autocitació i l’acriticisme.

Constatem novament el doble llenguatge que mentre per una banda afirma que les persones homosexuals han de ser acollides amb respecte i cura, per altra banda estableix que les nostres vides, les nostres relacions i les nostres famílies són “excloses del designi de Déu” (núm 76 de la Declaració Final).

Finalment, lamentem especialment la repetició de la falsedat que afirma que els països desenvolupats condicionen l’ajut humanitari a que els països receptors aprovin “el matrimoni homosexual”, quan la realitat és que l’ajuda es condiciona únicament a la despenalització de l’homosexualitat en països on ser gai o lesbiana pot costar la presó o fins i tot la mort. En aquest sentit, volem fer saber que en els organismes internacionals els representants del Vaticà voten sistemàticament en contra de la despenalització de l’homosexualitat, i per tant de la Declaració Universal dels Drets Humans, que tampoc ha signat.

Estem convençuts i convençudes que la Bona Nova de l’Evangeli no ens exclou i convidem les jerarquies vaticanes a la conversió, a que coneguin de prop les nostres vides, les nostres relacions i les nostres famílies i a que ens considerin i acullin tal com som com el que som: fills i filles estimats de Déu.

Barcelona, novembre de 2015


pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart