ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Notícies > Detall notícia

Detall notícia

« tornar a notícies

EL COSTAT FOSC DE LA SEXUALITAT

L'ex dominic Matthew Fox reflexiona sobre el sexe i el Vaticà, arran del llibre "Sodoma" de Frédéric Martel

25/07/2019 - EL COSTAT FOSC DE LA SEXUALITAT, per Matthew Fox

Un exemple flagrant del costat fosc de la sexualitat que està ben viu en els nostres temps pot ser l’ensenyament negatiu que en fa la religió. Un llibre recent mostra una imatge lletja i lamentable del preu que paguen per aquest ensenyament els individus i les comunitats. El llibre “Sodoma: poder i escàndol en el Vaticà” del periodista francès Frederic Martel, revela exhaustivament el preu elevat que l’església catòlica romana està pagant per forçar els responsables eclesials a tancar-se l’armari a causa d’una ideologia religiosa equivocada pel que fa al sexe i al sexe gai en particular.
L’autor, un periodista gai, no intenta treure a ningú de l’armari, sinó que explica la història del que està passant al Vaticà, darrere les càmeres. Un acaba el llibre amb més respecte pel papa Francesc, que va convocar un sínode per fer més benigna l'actitud de l'església envers els homosexuals. El sínode va fracassar i la seva més profunda oposició va sorgir dels prelats gais que es van aixecar per denunciar-la, inclosos membres de la Congregació de la Doctrina de la Fe, que tan sovint actuaven sexualment a la nit mentre publicaven normes durant el dia per als catòlics, tant gais com heteros, sobre quines pràctiques sexuals eren permeses i no.
Aquest llibre és tan fonamental per entendre la hipocresia i el cinisme de l’autoritarisme eclesial que vaig escriure una resposta de 9000 paraules. Acabo l’assaig d’aquesta manera:
Sobretot reconec en el sorprenent llibre de Martel una paràbola actual no només de com ‘el poder corromp i el poder absolut corromp absolutament’, sinó també de com l’opressió i l’homofòbia internalitzades, predicades per la jerarquia religiosa que decideix ignorar la ciència, maten l'ànima, transformen la religió en demoníaca i en font d’odi contra els altres. Com es pot afectar a fons el segon chakra per poders d’odi i d’opressió interioritzats ...
La revolució de Stonewall va ocórrer fa cinquanta anys gràcies a la valentia i a la indignació moral dels gais oprimits. L’alliberament succeeix, la redempció passa, quan els oprimits diuen: ‘Ja n’hi ha prou!’ ... La llibertat comença amb la gent que llença per la borda l’opressió interioritzada i s’abracen a si mateixos, com a benediccions originals.
Al començament del segle XX, un poeta cèltic va escriure un poema en el qual descrivia l'església com un vaixell de vela gegant que durant segles va solcar els grans oceans i sobrevivint a huracans, tifons, cismes i la resta. I llavors, al segle XX, es va estavellar contra una roca gegant, es va trencar i es va enfonsar. I el nom de la roca era: "Sexe".

* Adaptat de https://www.tikkun.org/reviews-of-frederic-martels-in-the-closet-of-the-vatican


pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart