ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Notícies > Detall notícia

Detall notícia

« tornar a notícies

Manifest! Ha arribat el moment!

El bisbe John Shelby Spong es nega a seguir debatent amb els fonamentalistes

19/06/2019 - He pres una decisió. Ja no discutiré amb ningú el tema de l’homosexualitat a l’església. Ja no participaré en la ignorància bíblica que emana de tants cristians de dretes sobre com la Bíblia condemna l'homosexualitat, com si aquest punt de vista tingués encara cap credibilitat. Ja no discutiré amb ells ni els escoltaran per dir-me com l'homosexualitat és "una abominació a Déu" sobre com l'homosexualitat és un "estil de vida escollit", o sobre com a través de l'oració i el "consell espiritual" es poden curar persones homosexuals. " Aquests arguments ja no són digne del meu temps ni de la meva energia.

Ja no escoltaré els pensaments d'aquells que defensen la "teràpia reparadora", com si les persones homosexuals estiguessin d'alguna manera trencades i necessitin ser reparades. Ja no parlaré amb aquells que creuen que la unitat de l'església pot o hauria de ser aconseguida rebutjant la presència de gent gai i lesbiana. Jo ja no prendré el temps per refutar les afirmacions indiscutibles i indocumentables de certs líders religiosos del món que diuen que l’homosexualitat és "desviada". Ja no escoltaré el piadós sentimentalisme que segueixen emprant certs líders cristians, cosa que suggereix una versió d’aquesta frase estranya i obertament deshonesta: "estimem el pecador, però odiem el pecat". Aquesta afirmació és, he conclòs, res més que una mentida servidora dissenyada per cobrir el fet que aquestes persones odien a les persones homosexuals i temen la pròpia homosexualitat, però saben d'alguna manera que l'odi és incompatible amb el Crist que pretenen professar. Així doncs, adopten aquesta declaració de salvació i absolutament falsa.

Ja no temperaré la meva comprensió de la veritat per tal de pretendre que tinc fins i tot una petita petjada de respecte a la terrible negativitat que continua emanant dels cercles religiosos on des de fa segles l'església perfumava els seus prejudicis contra els negres, els jueus, les dones i les persones homosexuals amb una retòrica piadosa.

El dia per a aquesta mentalitat només ha acabat per a mi. Jo personalment no el toleraré ni ho escoltaré més.

El món ha anat endavant, deixant aquests elements de l'Església cristiana que no poden adaptar-se al nou coneixement oa una nova consciència perduda en un mar de la seva pròpia irrelevància. Ja no parlen amb ningú sinó amb ells mateixos. Ja no tractaré de frenar el testimoni de la inclusió, fingint que hi ha algun punt intermedi entre el prejudici i l’opressió. No ho és. La justícia ajornada és la justícia denegada. Ja no pot ser un lloc de descans per a ningú. Una vella cançó dels drets civils va proclamar que l’única opció que esperaven els que no s’ajusten a una nova comprensió és que "es torni a sobre o que ens tirem endavant!" El temps no espera a ningú.

Publicat a "Unity Magazine"


pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart