ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Notícies > Detall notícia

Detall notícia

« tornar a notícies

NOVA MOSTRA D’HOMOFÒBIA CATÒLICA

Un grup d’intel•lectuals autoanomenats “cristians”, contra la Llei que garanteix els drets LGTBI

26/06/2017 - L’Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Catalunya (ACGIL), membre de la Plataforma d’Entitats LGTBICat, ha de lamentar novament un atac als drets del nostre col•lectiu provinent de membres destacats de l’església catòlica. En aquest cas es tracta d’un grup d’intel•lectuals autoanomenats “cristians”, d’una certa presència mediàtica, que a través d’un article a La Vanguardia d’ahir 25/6/17 insisteixen en els seus arguments contra els drets de les persones LGTBI. En aquest cas, amb l’excusa que la Llei per la Igualtat que s’està tramitant al Parlament atorga menys drets als col•lectius esmentats a la Llei que al col•lectiu LGTBI.

No és la primera vegada que aquest grup de persones intenta boicotejar la protecció dels drets de les persones LGTBI. En ocasió de la tramitació de la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals ja va intentar argumentar que la Llei estava perjudicant la llibertat d’expressió i la llibertat d’ensenyament, en una línia molt semblant a la de les entitats fonamentalistes i ultradretanes de l’estat i les seves campanyes en autobús.

Sabem de l’obsessió malaltissa del senyor Miró Ardévol amb el nostre col•lectiu, demostrada abastament els darrers anys, i lamentem que la resta de persones que signen aquests articles de forma col•lectiva s’hagin deixat arrossegar per aquesta dinàmica, que al nostre entendre no té res a veure amb la dinàmica alliberadora de l’evangeli. Estem segurs que Jesús mai no hagués reclamat menys drets ni menys protecció per a cap persona marginada. Estem segurs que Jesús no hagués intentat enfrontar col•lectius marginats per veure qui tenia més drets.

Reclamem novament que les més altes jerarquies catòliques desautoritzin aquests intents patètics que van contra la llibertat i el benestar de les persones marginades, contra el fet que els poders públics garanteixin aquests drets i llibertats. Entenem que l’Evangeli és un missatge adreçat sobretot als més febles. I pensem que enfrontar grups marginats no és la millor forma d’ajudar-los.


pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart